2011. február 26., szombat

A Kate Middleton-túra


Manapság Nagy-Britanniában új iparág van kialakulóban, aminek a neve: Kate Middleton. A szerencsés, és kétségtelenül csinos lány képét már ismeri a civilizált világ, ha valaki mégsem tudná, ő William  trónörökös mennyasszonya, áprilisban pedig a felesége lesz. Ez azt jelenti, hogy Nagy-Britanniában hatalmas iramban kezdték meg a Kate valamint Kate és Willam arcmását ábrázoló tányérok, csészék és falidíszek készítését (esetleg bérmunkában pekingi külvárosokban dolgozó robotgépekkel készíttetik), divattervezők, fodrászok, szabók és nyakkendővarrászok figyelik, hogy hogyan öltözik a híres pár, a bulvárlapoknak pedig minden nap biztosan lesz témájuk, akár külön rovatot is indíthatnak, mit csinál ma Kate?  címmel. Ismert ember lett, pedig még semmit sem tett érte. De a legszebb,  az a Kate-Middleton-túra.

A felszínesebbek kezdhetik a Celebrity Planet nevű londoni utazási iroda kétórás gyalogtúrájával, amelyiknek első megállóhelye a Jigsaw nevű ruházati áruházlánc egyik üzlete, ahol Middleton részmunkaidősként dolgozott 2007-ben, amikor Vilmos herceg végett vetett a kapcsolatuknak.  Mindig kéznél van Barbara, az ugandai bevándorolt segéd (ma kommunikációs szakreferens), aki éppen Kate mellett állt, amikor Vilmos herceg felhívta és szakított vele. "Könnyekben tört ki, azt hitte, vége a világnak" - és Barbara maga is könnybe lábad. Következő megálló: Mahiki,  Vilmos kedvenc   éjszakai szórakozóhelye, ahol  magányos farkasként szívesen kereste könnyebb erkölcsű lányok társaságát, miközben néhány millió fontot költött el akkori szerény jövedelméből. És jönnek természetesen a paloták, a St. James, a Clarence és a Buckingham, valamint a Westminster-apátság, végül pedig a meglepetés, a Garrard ékszerüzlet, Károly walesi herceg annak idején itt vásárolta meg azt a gyémántberakású, 16 karátos zafírgyűrűt, amellyel eljegyezte az akkor húszesztendős Lady Diana Spencert.

A komolyabb Middleton-rajongók azonban nem elégszenek meg ennyivel:először a Berkshire grófságbeli kórház, ahol született, utána következik az a kis bolt, ahol a szülők parti-kellékeket árultak, majd a végén  látogatás a meseszép Wales-be, ahol Anglesey körzetében található a királyi légierő bázisa, ahol William helikopter-kiképzést kapott.  A túrák nem olcsók, a gyalogos változat (egy üdítővel) 70 font, az all-inkluzív autóbuszos-utazások persze  sokkal drágábbak, ám a résztvevők megismerkedhetnek a kevés meglepetést tartogató wales-i kulináriával, amelynek fénypontja a bárányhúsból és répából rottyantott Cawl, valamint a hagymával tálalt, kívül-szenes-belül- jeges májgombóc, a faggot. A cég telefonja  állandóan foglalt, szabad hely már szinte nincs, a brit nyugdíjasok már este sorban állnak a busznál, nehogy véletlenül lemaradjanak, interneten pedig Kínából és az Egyesült Államokból sorra jelentkeznek a csoportok. Az üzlet beindult.
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése