2017. szeptember 18., hétfő

A magyar honvédség tekintélyéről

A kétezres évek elején a magyar honvédelmi miniszter Pekingben járt[1]. A kínai honvédelmi miniszterrel folytatott tárgyalásán a kínai honvédelmi miniszter megkérdezte, hol tart a magyar honvédelem reformja.
         -A reform halad. A magyar hadsereg létszáma most hetvenezer – mondta többek között a magyar miniszter. A kínai miniszter felvonta a szemöldökét és megkérte a tolmácsát, hogy kérdezze vissza az adatot, mert nyilván rosszul fordított.
         -Hetvenezer – ismételte a magyar miniszter.
         -Nálunk ennyien vannak szökésben minden hét végén – felelte közömbösen, a rosszindulat vagy az irónia cseppnyi jele nélkül a kínai miniszter.



[1] Sokan, sokféle változatban mesélik, de ez az eredeti. 

2 megjegyzés:

  1. Ez az a helyzet, amikor az illetékes elvtárs eltéveszti a mértéket. Üdv.: Krausz György

    VálaszTörlés
  2. Nagyjából ez idő tájt vacsoráltam egy helyettes külügyi államtitkárral Pekingben, akivel együtt voltunk korábban Helsinkiben és aki a gazdálkodási kérdésekért is felelt. Mesélte, hogy nehéz idők járnak most arrafelé és szűkíteni kell pl. az egyébként ingyenes külügyi menza kínálatát. Húú mondom, mennyire súlyos a helyzet? Hát a választékot 270 tételről legalább 220-ra csökkenteni kell. (Nem mellesleg bölcsödétől az egyetemig üzemeltet a kínai külügy intézményeket.) Szevasztok. VigJ.

    VálaszTörlés