2017. május 29., hétfő

Nézzetek M1 Híradót

Mert ilyet még nem láttatok.  Színtiszta állami propaganda, egyszerű kivitelben. Primitív szerkesztési elv szerint működik,  a lényege, hogy kizárólag kormányzati tényezők szerepeljenek benne, akik elmondják, hogy az ország sikeres, jó irányba halad és még jobb irányba halad majd. Mindig kell egy-két miniszter, és legalább öt-hat államtitkár, akik megerősítik, hogy ez így van. 
Az egyik főszereplő Szíjjártó, aki naponta nyit meg külföldi üzemeket, legyen az csavargyár vagy cérnagombolyító, és nem győzi hangsúlyozni, hogy Magyarország Közép-Európa, sőt, Európa motorja, a befektetők paradicsoma. Rendszeresen láthatjuk Varga Mihályt, aki gazdasági adatokat ismertet, amelyek igazolják a sikereket. Vannak mondatok, amelyeknek minden nap szerepelniük kell: „ez rekord a korábbi évekhez képest”. Vagy: „célunk, hogy a lakosság is érzékelje a gazdaság fejlődését”.  Az idegenforgalom ragyogó évet zárt, soha ennyi külföldi még nem járt Magyarországon (ez ugyan nem  igaz, de az igazság nem számít). A mezőgazdaság virágzik, állítja Fazekas miniszter,  mert feltehetően nem látja a piaci árakat, aztán áttér kedvenc témájára, a hungarikumokra, aminek a jelentőségét épeszű ember nem érti, hiszen minden országnak vannak saját termékei  (sajnos, nekem mindig a skót whisky jut eszembe), de ezért nem kell nemzeti bizottságot kreálni, telefonon elérhetetlen titkársággal, a kiskereskedelmi forgalom meghaladta a várakozásokat, állítja egy államtitkár, ami természetes, hiszen csak az áremelkedésekre kellene gondolni, de hát erre senki sem gondol. Állandó vendég Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója, az ő feladata, hogy ébren tartsa a  „migránskérdést”, elmondja, hogy a veszély nem múlt el annak ellenére, hogy „hazánk vezető szerepet játszik a probléma megoldásában”.
         Fontos szerkesztési elv, hogy a politikusoktól soha semmit nem kérdeznek, a riportereket ugyan lehet néha látni, ám feladatuk mindössze annyi, hogy a mikrofont egyenesen tartsák. Ugyanez a helyzet a külpolitikai tudósításokban. A  műsorvezető elmondja a hírt, a tudósító elmondja még egyszer, a műsorvezető megköszöni a tudósítást és vége. Semmi pozitívum sem szivároghat be. Egy-két protokoll-hír, néhány baleset, kormányválság, tüntetések távoli országokban. Ha szakértőket kérdeznek meg, ők kizárólag kormányközi munkahelyekről érkeznek, véleményük alátámasztja a kormányzati álláspontot.  És az értelmes néző csak csodálkozik: ennyi volt az egész?
A műsorvezetők komorak, soha egy mosoly, de még egy félmosoly sem. Többnyire hangsúlyozás nélkül beszélnek, tekintetük olyan, mintha éppen egy elvetélt észak-koreai rakétakísérletet kellene bejelenteniük, feltehetően nem jutott el hozzájuk a köztársasági elnök óhaja, miszerint népünk humorosan közeledjen komoly ügyekhez.
És még nincs vége: a propaganda nem kíméli az időjárás-jelentést sem. A táncoslábú fiúk és szűkruhás lányok kerülik a „hideg” szót, helyette a „kissé hűvösebb” a szabályos. Szél sincs, csak légáramlat. És kötelező a „jövő héten jobb idő lesz” kifejezés.
Akkor mégis miért nézzük az M1 Híradóját? Pontosan ezért. Tudnunk kell, hogy létezik egy ilyen ál-világ, aminek semmi köze az objektivitáshoz, hogy érzékeljük, micsoda szűrőkön mennek át ezek az információsnak szánt műsorok és vegyük észre, hogy a magyar kormányzat körülbelül ennyit szeretne tudatni saját magunkról és nem is kell, hogy a néző, ha csak ezt a csatornát nézi, ne is tudjon többet.




6 megjegyzés:

  1. ha 1000 életem lenne, akkor se lehetne annyi felesleges időm, hogy egy kupac szart bámuljak

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. helló
      Egyszerű és megbízható hitel ajánlat
      Minden pénzügyi igényét a pénzügyi szervezet támogatások több rövid távú és hosszú saját hitelek kezdve 3000 euró 10.000000 euró valaki komoly, megbízható és becsületes ki akar-hoz kap a hitel. Az én-m kamatláb 2-4 %, attól függően, hogy a kölcsönzött összeg. Több mint 1-35 éve lehet fizetni. Szervezetünk nem egy bank, és nem kér sokat a dokumentumok. Tehát, ha szüksége van egy kölcsön nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk további információt a feltételeinket. Kérjük lépjen velünk kapcsolatba
      E-mail: junkerclaudiahannelore@gmail.com

      E-mail: junkerclaudiahannelore@gmail.com

      köszönöm

      Törlés
    2. "A köztársasági elnök óhaja, miszerint népünk humorosan közeledjen komoly ügyekhez." Na, ha valaki, ő aztán tudja, hogy kell?...


      Törlés
  2. Mi a Loan Arranger Limited 3% -os kamattámogatást nyújt ügyfeleinknek Dél-Afrikában és Dél-Afrikában, 100% -os garantált lízingvállalat vagyunk, amely képes az ügyfeleket megígérte ügyfeleinek. Eredményeinkkel a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani, büszkén mondhatjuk, hogy segítünk több százezer embernek, akik nem tudnak segíteni bárhol az országban, büszkén mondhatjuk, hogy kibővítettük üzleti tevékenységünket, és ez:
    Gyors jóváhagyott hitelek, Bad Credit Welcome .. Ajánlat akár 780.000,00
    Jelentkezzen 500.000,00 euró feletti hitelre. Különböző hitel opciókat kínálunk:
    Személyi kölcsönök - akár 1000, 000.00
    Fekete jegyzett hitelek - akár 500,000.00
    Fizetésnapi hitelek - akár 5000,000.00
    Üzleti hitelek: 100 000 és 20 000 000 között
    Adósság konszolidációs hitelek - havonta költenek egy kis készpénzért. Konszolidációs hitelek: 100.000 és 5.000.000 között
    Járműfinanszírozás - 24 órán belül vezetheti az álmot
    Diákhitelek - továbbadja tanulmányait, és eléri a lehetőségeit
    Minden hitel egy tiszteletre méltó pénzügyi szolgáltatótól származik
    A feketelisták és a rossz hitelezők is szívesen alkalmazzák.
    Get Approved Now!
    További információkért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben: vegye fel velünk a kapcsolatot
    Info (willamschurchill@gmail.com vagy willamsgoodwill@gmail.com és hívja
    +27843074577 vagy whatsapp szám +27629443297)

    VálaszTörlés
  3. -nagyon jó. felér egy szilveszteri műsorral.

    VálaszTörlés
  4. "...Akkor mégis miért nézzük az M1 Híradóját? Pontosan ezért. Tudnunk kell, hogy létezik egy ilyen ál-világ, aminek semmi köze az objektivitáshoz..." - Én az MR1-Kossuth-ot szoktam mái napig hallgatni, reggel és este. Pont ilyen okokból, illetve van egy-két régebbi műsor, melyeket szeretek, és hálistennek nem dobták ki.

    VálaszTörlés