A kisvendéglő konyhája szűk,
a szakács a tűzcsóva mellett verejtékezik, a tűzhely alatt méretes patkányok várakoznak maradékokra, a konyhalányok a földön
guggolva végzik a segédmunkát. Teljes
az összpontosítás. Receptek nincsenek, az igazi kínai szakács ráérez. Még rántottát is
tudnak sütni a wokban, nem is akármilyet. Ismerik a
rántottát Kínában? Nem ismerik, de ha elmagyarázom, megcsinálják. És a vevő
kérése csakugyan parancs. Alighogy az ember leül az asztalhoz, már ott terem a
pincérnő, hozza az étlapot, ami azonban csak tájékoztató jellegű.
-Kaphatnék egy padlizsános gombát?
-Igen.
-Lehetne fokhagyma nélkül?
-Igen.
-És lehetne gomba helyett uborka?
-Igen.
-És lehetne padlizsán helyett cukkini?
-Igen.
-Esetleg cukkini helyett krumpli?
-Igen.
-Talán mégis sok fokhagymával.
-Igen.
A pincérnő szemrebbenés nélkül jegyzetel, a szakács pedig
szemrebbenés nélkül összeállítja.Ráérzett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése